VOETBAL28 nov '15 21:50

Kramer beslist stadsderby met hattrick

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Michiel Kramer heeft zaterdag de stadsderby van Rotterdam beslist.

ANP
ANP

Met een hattrick bezorgde de geboren Rotterdammer zijn ploeg Feyenoord de winst bij Excelsior: 2-4. Het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst nestelde zich daardoor in ieder geval voor een dag naast Ajax aan kop van de eredivisie.

Op het gure Woudestein, waar regen en wind de spelers teisterden op het krappe kunstgrasveld, beleefde Feyenoord een vliegende start. Na amper een minuut spelen opende Dirk Kuijt de score. De 35-jarige aanvoerder kopte de bal met een snoekdijk langs doelman Tom Muyters, die daarvoor een schot van de volledig vrijstaande Simon Gustafson nog met zijn voeten had gekeerd. In de rebound sloeg Kuijt toe, voor zijn elfde treffer van het seizoen.

De Katwijkse aanvaller bezorgde Feyenoord daarmee de start die Van Bronckhorst wenste. Gesteund door die voorsprong kon de Rotterdamse topclub rustig wachten op de ruimtes die het 'kleine broertje' uit Kralingen vanzelf zou weggeven. Feyenoord kreeg ook kansen, maar verzuimde al snel meer afstand te nemen. Nonchalant verdedigen van de bezoekers leidde zelfs tot een gevaarlijke fase van Excelsior. Spits Tom van Weert tikte een voorzet van linksback Bas Kuipers op de paal en even later was ook Brandley Kuwas dicht bij de gelijkmaker.

Voorsprong

Juist toen de 1-1 in de lucht hing, verdubbelde Feyenoord de voorsprong. Kramer promoveerde een schot van Rick Karsdorp met zijn hoofd tot een doelpunt. Op slag van rust kwam Excelsior toch terug in de wedstrijd. Jeff Stans brak door en legde de bal breed op de meegelopen Daryl van Mieghem, die de aansluitingstreffer maakte (1-2). Aan het begin van de tweede helft wankelde Feyenoord even, maar doelman Kenneth Vermeer hield zijn ploeg op de been bij kansen voor Kuwas en Van Weert.

Kramer leidde de bezoekers daarna naar de winst. Eerst kopte hij op knappe wijze een voorzet van rechtsback Karsdorp bij de eerste paal langs Muyters, daarna profiteerde de spits dankbaar van een volledig mislukte terugspeelbal van Adil Auassar. Van Weert deed in de slotfase nog iets terug (2-4).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen