VOETBAL24 sep '15 22:39

Feyenoord is 'cupfighter' PEC Zwolle de baas

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft donderdag de topper in de tweede ronde van het bekertoernooi gewonnen.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst was 'cupfighter' PEC Zwolle met 3-0 de baas, in een confrontatie tussen de nummers vier en drie van de eredivisie. Aanvoerder Dirk Kuijt leidde Feyenoord met twee treffers langs de ploeg die de afgelopen twee edities van het bekertoernooi in de finale stond. PEC Zwolle krijgt zondag al de kans op revanche, als het voor de competitie weer naar De Kuip gaat.

In de zoektocht naar de juiste afstemming van zijn elftal kwam Van Bronckhorst donderdag uit bij Simon Gustafson, de Zweedse zomeraankoop die nog amper bij de selectie had gezeten. Gustafson mocht het proberen als meest vooruitgeschoven pion op het middenveld. De entree van de Zweedse debutant ging ten koste van Jens Toornstra, die naar de bank werd verwezen.

De bezoekers uit Overijssel moesten al voor de aftrap de eerste tegenslag incasseren. Doelman Kevin Begois raakte in de warming-up geblesseerd, waardoor Mickey van der Hart zich op het laatste moment moest klaarmaken voor een basisplaats. Daardoor zat PEC wel ineens zonder reservekeeper. De debuterende Van der Hart was in de negentiende minuut kansloos toen Michiel Kramer een voorzet van Karim El Ahmadi schampte en de bal via de borst van verdediger Dirk Marcellis bij de eerste paal langs de doelman stuiterde: 1-0.

Kuijt

Dat eigen doelpunt betekende voor Feyenoord een welkom cadeautje, want in de openingsfase waren de beste kansen voor PEC Zwolle. Sheraldo Becker verprutste echter twee grote mogelijkheden en Wouter Marinus knalde op doelman Kenneth Vermeer. Gesteund door die voorsprong kreeg Feyenoord steeds meer grip op de wedstrijd. Dirk Kuijt was op slag van rust dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal belandde op de lat. Aan de andere kant ranselde Vermeer een vrije trap van Bart van Hintum uit zijn doel.

De thuisclub trok de wedstrijd na een uur spelen definitief naar zich toe dankzij de eerste twee velddoelpunten van Kuijt. De teruggekeerde volksheld mocht eerst van Kramer de 2-0 maken na een blunder van PEC-aanvoerder Bram van Polen, even later tikte hij de derde binnen uit de rebound van een schot van Kramer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen