VOETBAL25 sep '15 16:44

Blatter verdacht van omkoping Platini

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - FIFA-voorzitter Sepp Blatter zou 2 miljoen Zwitserse frank (1,8 miljoen euro) hebben betaald aan UEFA-voorzitter Michel Platini.

EPA
EPA

Dat vermoedt de Zwitserse openbaar aanklager. Hij zou daarmee tegen de belangen van de wereldvoetbalbond FIFA hebben gehandeld.

Blatter betaalde het geld in februari 2011 aan de huidige baas van de Europese voetbalbond, volgens justitie voor ,,diensten'' die tussen januari 1999 en juni 2002 werden geleverd. Wat daarmee bedoeld wordt, is nog niet duidelijk. Platini is door de Zwitserse justitie in het lopende onderzoek naar omkoping bij de FIFA gehoord als getuige. De Fransman leverde vervolgens bewijs aan de Zwitsers in het onderzoek tegen Blatter.

Platini is één van de kandidaten om Blatter op te volgen als FIFA-voorzitter. Eind juli maakte hij bekend dat hij zich verkiesbaar stelt. De UEFA-preses kan rekenen op flink wat steun wereldwijd. Ook de KNVB stond achter de kandidatuur van Platini. De betaling van smeergeld aan de Franse oud-voetballer kan de race om het presidentschap behoorlijk in de war schoppen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen