VOETBAL26 nov '15 20:47

Brusselaar Kompany: aanslagen voorspelbaar

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER/BRUSSEL (ANP) - De in de Brusselse Noordwijk opgegroeide topvoetballer Vincent Kompany was naar eigen zeggen ontdaan door de aanslagen in Parijs die hij ,,volkomen voorspelbaar' noemde.

ANP
ANP

Hij sprak met nieuwszender CNN, die het vraaggesprek donderdag uitzendt. De aanslagen op 13 november, waarbij 130 mensen werden gedood en honderden verwond, zouden zijn gepleegd door daders uit de Brusselse deelgemeente Molenbeek.

Politici zagen het volgens Kompany niet aankomen omdat ze in dergelijke buurten niet geïnteresseerd waren. ,,Ik denk dat het onvermijdelijk was, ik zag politici in onze buurt eens per zes jaar als ze stemmen nodig hadden (..). Maar ik heb heel erg veel moeite gehad echte bezorgdheid en een oprechte wil om de buurten beter te maken, te ontdekken''. Kompany bekritiseerde ook de gecompliceerde structuur van Brussel zoals de negentien deelgemeenten en zes politiezones.

Kompany omschreef de jihadisten als mensen die niet religieus zijn, maar uit de boot zijn gevallen en geïsoleerd zijn. Ze zijn daardoor makkelijk te indoctrineren. De 29-jarige aanvoerder van de Rode Duivels zei dat hij drie nachten niet heeft geslapen door het bloedbad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen