VOETBAL25 mrt '15 22:34

Duitsland en Australië in evenwicht

Auteur: ANP Nieuws

KAISERSLAUTERN (ANP) - Het nationale voetbalelftal van Duitsland heeft woensdag ternauwernood gelijk weten te spelen in het oefenduel met Australië.

EPA
EPA

Lukas Podolski redde pas in de slotfase een punt voor de regerend wereldkampioen: 2-2. De oefenwedstrijd gold voor de Duitsers als opwarmertje voor de EK-kwalificatiewedstrijd van komende zondag tegen Georgië.

Bondscoach Joachim Löw, die onlangs zijn contract nog verlengde tot en met het WK van 2018, wilde vooral voorkomen dat zijn topspelers blessures zouden oplopen tegen de Australiërs. Hij liet de sterren André Schürrle, Podolski, Mats Hummels, Sebastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Toni Kroos en Jérôme Boateng op de bank beginnen. Die keuze brak hem op.

Duitsland, dat het in de EK-kwalificatie ook al niet geweldig doet, speelde zwak in Kaiserslautern. De 'Mannschaft' kwam nog wel op voorsprong, na ruim een kwartier was Marco Reus trefzeker: 1-0. Australië was op de counter gevaarlijk. Vlak voor rust kwam de winnaar van de Azië Cup op gelijke hoogte, via James Troisi: 1-1.

De gasten pakten in de tweede helft zelfs brutaal de leiding. Mile Jedinak schoot een vrije trap onberispelijk in de bovenhoek, buiten het bereik van doelman Ron-Robert Zieler. De 2-1 leek lang de eindstand te worden, maar Podolski tekende in de 81e minuut toch nog voor de 2-2. Tommy Oar (FC Utrecht) was toen al ingevallen hij de 'Socceroos'. Hij kon in de resterende minuten niet meer voor een grotere stunt zorgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen