VOETBAL23 mrt '15 17:09

Van Bronckhorst nieuwe hoofdtrainer Feyenoord

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Oud-international Giovanni van Bronckhorst (40) is komend seizoen werkzaam als hoofdtrainer van Feyenoord.

ANP
ANP

De huidige assistent-trainer van de Rotterdamse club volgt Fred Rutten op, die komende zomer na een jaar uit De Kuip vertrekt. Jean-Paul van Gastel gaat komend seizoen door als assistent-coach van Feyenoord.

Van Bronckhorst ondertekent als hoofdcoach een contract voor twee jaar in De Kuip. Van Gastel zal bij Feyenoord voor drie jaar bijtekenen, zo meldde de Rotterdamse club maandag op de website.

Van Bronckhorst en Van Gastel fungeren sinds 2011 gezamenlijk als assistent-trainer bij Feyenoord. Eerst drie jaar onder leiding van Ronald Koeman en sinds vorig jaar zomer onder de hoede van Rutten. De laatste wilde wegens een verschil van mening over de sportieve toekomst van Feyenoord niet bijtekenen.

Technisch directeur Martin van Geel liet vorige week al weten dat Van Bronckhorst en Van Gastel ,,zeer zware kandidaten'' waren om Rutten op te volgen. ,,Zij zijn optie nummer één voor Feyenoord'', zei hij onomwonden. Onduidelijk was toen echter nog wie van het duo de technische eindverantwoording zou krijgen. De keuze is nu gevallen op Van Bronckhorst, die evenals Van Gastel nog geen ervaring heeft als hoofdcoach op het hoogste niveau.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen