VOETBAL7 okt '15 22:04

Advocaten op de bres voor Blatter

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - Het advocatenteam van de belaagde FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft woensdagavond met verbazing gereageerd op de vele berichten in de internationale media over een voorgenomen sanctie tegen hun Zwitserse cliënt.

EPA
EPA

De raadslieden uit Zwitserland en de Verenigde Staten benadrukken in een korte verklaring dat Blatter nog niets van de ethische commissie van de FIFA heeft vernomen over mogelijke maatregelen tegen hem.

,,Je zou verwachten dat de ethische commissie de voorzitter en zijn raadgevers zou willen horen in deze zaak en een diepgaand onderzoek instelt naar het bewijs, voordat er voorstellen worden gedaan om strafmaatregelen te nemen.''

De onderzoekskamer van de ethische commissie wil Blatter voorlopig voor negentig dagen schorsen wegens onder meer frauduleus handelen. De rechtsprekende kamer van de ethische commissie, onder leiding van de Duitser Hans-Joachim Eckert, moet deze 'eis' nog bekrachtigen. Zijn college spreekt zich waarschijnlijk nog deze week uit. Het is mogelijk dat de tuchtkamer tot een ander oordeel komt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen