VOETBAL19 okt '14 18:44

FC Groningen gelijk tegen Excelsior

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft zondag de 100 procent score in de eigen Euroborg verspeeld.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Erwin van de Looi liet tegen Excelsior de eerste punten dit seizoen op eigen veld liggen: 1-1. Daarmee konden de noorderlingen zich niet revancheren voor de kansloze nederlaag in de voorgaande wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip (4-0).

Excelsior, met Luigi Bruins voor de geblesseerde aanvaller Daryl van Mieghem, maakte een frisse en aanvallende indruk in de Euroborg. De bezoekers kregen in de beginfase ook enkele aardige kansen. Jeff Stans was het dichtst bij de openingstreffer. In een veelbelovende positie raakte hij de bal maar half.

Kort daarna liet het ietwat behoudende FC Groningen zich voor de eerste keer serieus gelden in het Rotterdamse strafschopgebied. Nick van der Velden maakte zich daarbij niet populair bij teamgenoot Michael de Leeuw. Van der Velden besloot voor eigen succes te gaan en vond doelman Gino Coutinho op zijn weg, terwijl de vrijstaande De Leeuw vergeefs wachtte op de eindpass.

Onvrede

In de 16e minuut kwam Excelsior op zeer curieuze wijze op voorsprong. De Groningse defensie kreeg de bal niet goed weg waarna Maikel Kieftenbeld tot zijn grote schrik zijn eigen doelman Sergio Padt met een 'wonderschone' kopbal passeerde (0-1). Met verhoogde energie ging de thuisploeg daarna op zoek naar een treffer. Tjaronn Chery stuitte eerst nog twee keer op Coutinho voordat Eric Botteghin van dichtbij alsnog de gelijkmaker kon produceren, nadat de doelman van Excelsior een Gronings afstandsschot onvoldoende pareerde (1-1).

Na de rust bleef Excelsior goed overeind in de morrende Euroborg. Na ruim een uur rook Jordan Botaka aan 1-2 bij een verrassend schot, dat maar net voorlangs verdween. Met de aanvankelijk gepasseerde spits Jarchinio Antonia voor middenvelder Rasmus Lindgren trachtte coach Erwin van de Looi de thuisclub meer aanvalskracht te geven. Maar de evenwichtige score bleef gehandhaafd, tot flinke onvrede bij het thuispubliek.

Gerelateerde artikelen