VOETBAL26 okt '14 16:32

PSV eenvoudig voorbij tien Utrechters

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - PSV heeft de koppositie in de eredivisie zondag met verve verdedigd.

ANP
ANP

De Eindhovense ploeg was in stadion Galgenwaard te sterk voor FC Utrecht, dat al vanaf de 22e minuut met een man minder stond. PSV won vooral dankzij een sterke eerste helft met 5-1.

Utrecht zal zich voor eigen publiek zelden zo kansloos hebben gevoeld als in de eerste helft. De ploeg stond al na 12 minuten met 1-0 achter, intikker Adam Maher, toen Mark van der Maarel na een kwart van het duel met zijn tweede gele kaart uit het veld werd gestuurd voor het veroorzaken van een strafschop.

Memphis Depay benutte de toegekende penalty (0-2), waarna alle spanning eigenlijk al uit het duel verdween. Het Utrechtse thuispubliek liet zich vervolgens niet van de beste kant zien, door veelvuldig arbiter Bas Nijhuis te beschimpen. Omdat diverse oproepen van de stadionomroeper niet hielpen, werd besloten om de nare verwensingen vanuit de speakers te laten overstemmen met opgenomen positief gezang.

Reddingen

PSV trok zich alle onrust weinig aan en tikte al snel de derde treffer achter Jeroen Verhoeven, de vervanger van de geblesseerde Robbin Ruiter. De goalie redde nog op de eerste inzet van Jorrit Hendrix, maar was kansloos op diens tweede inzet. Verhoeven onderscheidde zich daarna nog met reddingen op inzetten van Maher en Luciano Narsingh en zag tot zijn opluchting een poging van Depay van 50 meter afstand bovenop de lat belanden.

De rust deed zowel de thuisclub als het thuispubliek goed. Utrecht beet feller van zich af en kwam zelfs terug tot 1-3 dankzij Ruud Boymans, die een voorzet van Tommy Oar knap binnenkopte. Het was feitelijk de eerste doelpoging op het doel van Jeroen Zoet.

PSV, waar aanvoerder Georginio Wijnaldum na een uur zijn rentree maakte, leek heel even overlopen te worden, maar de Utrechtse opmars stokte bij één doelpunt. Tien minuten voor tijd werd het nog 1-4, toen Chris Kum een inzet van Jetro Willems met het hoofd achter Verhoeven werkte, waarna Wijnaldum zijn terugkeer opvrolijkte met een treffer na een snelle counter. Door de zege vergroot PSV de marge op achtervolger Ajax weer tot 4 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen