VOETBAL20 aug '14 20:12

Ajax ziet af van Eto'o

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft een streep gezet door de komst van Samuel Eto'o.

EPA
EPA

De landskampioen heeft het management van de transfervrije spits uit Kameroen woensdag laten weten af te zien van verdere gesprekken. Dat heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars gemeld.

Ajax heeft tot woensdag 18.00 uur gewacht op een antwoord van de aanvaller. Het is nog onbekend of Eto'o voor de deadline iets van zich heeft laten horen. Ajax probeert nu voor het einde van deze maand, als de transfermarkt sluit, een andere spits naar Amsterdam te halen.

Ajax zag in de spits een welkome versterking voor de selectie. Overmars had anderhalve week geleden in Parijs een gesprek met de Afrikaan. De directeur voetbalzaken van Ajax hield een goed gevoel aan die ontmoeting over. De viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar heeft inmiddels ook de aandacht getrokken van Liverpool, Arsenal, AS Roma en Internazionale.

De regerend landskampioen wil niet het risico lopen dat het na een late afmelding van Eto'o geen goede spits meer kan aantrekken. Daarom wilde Overmars uiterlijk woensdag om 18.00 uur een antwoord van de spits. ,,Het is zijn goed recht om meer te tijd te willen hebben om na te denken over andere clubs en alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen'', aldus Overmars.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen