VOETBAL27 sep '14 20:45

Ajax beleeft heerlijk avondje NAC

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - Ajax beleefde zaterdag een gewenste voorbereiding op de krachtmeting met Apoel Nicosia in de Champions League.

ANP
ANP

De formatie uit Amsterdam won vrij eenvoudig bij NAC Breda (2-5) en zag spits Kolbeinn Sigthórsson driemaal scoren.

De IJslander vierde zijn eerste competitietreffers van dit seizoen als besluit van een week waarin zijn concurrent Arkadiusz Milik maar liefst zes keer scoorde tegen de amateurs van JOS Watergraafsmeer. Sigthórsson trof niet alleen drie keer doel, maar speelde ook een goede wedstrijd, ondanks een gemiste strafschop.

De wedstrijd begon een kwartier later omdat Ajax vanwege een lange file veel te laat in Breda arriveerde. Bij de club uit Amsterdam waren ze op de hoogte van aangekondigde wegwerkzaamheden aan de A27. De politie raadde het Ajax echter af om met spelers en supporters via Rotterdam naar Brabant te rijden.

Langzaam op gang

Ajax kwam ook langzaam op gang in de wedstrijd, maar na de openingstreffer van Ricardo van Rhijn in de 27e minuut raakte de regerend kampioen alsnog op toeren. De rechtsback, vorige week al succesvol tegen Feyenoord, verraste doelman Jelle ten Rouwelaar met een afstandsschot (0-1).

Nog geen 3 minuten later leidde Ajax met 0-2, na een prachtige aanval over de linkerflank. Nicolai Boilesen trapte de bal zo nauwkeurig voor het doel dat Sigthórsson alleen maar zijn voet hoefde uit te steken. De IJslander schatte vlak voor rust een gevoelig balletje van Davy Klaassen ook juist in (0-3).

Strafschop

Zo liet Sigthórsson van zich horen nadat de Poolse spits Milik in het bekerduel met JOS nadrukkelijk naar een basisplaats had solliciteerde. De IJslander bedankte trainer Frank de Boer voor het vertrouwen en leek in het shirt van Ajax eindelijk weer eens op de aanvaller die in de nationale ploeg vaak indruk maakt.

Sigthórsson mocht zich wel aanrekenen dat hij het duel kort na rust niet helemaal besliste. Hij miste eerst een strafschop en schoot even later van dichtbij over. Dat gaf Stipe Perica de gelegenheid om het duel weer even van spanning te voorzien (1-3). De spits van NAC scoorde nog een keer nadat Joël Veltman voor 1-4 had gezorgd. Het laatste woord was echter voor Sigthórsson, die vlak voor het einde voor de derde keer scoorde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen