VOETBAL14 sep '14 15:16

Real moet al in achtervolging op Barcelona

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP/DPA) - Voor het eerst sinds 2005 verloor Real Madrid twee van de eerste drie competitieduels.

EPA Pepe (R) in duel met Diego Godin (L)
EPA Pepe (R) in duel met Diego Godin (L)

Zaterdag ging stadgenoot Atlético er in Bernabeu met de zege (1-2) vandoor. Tot overmaat van ramp is concurrent FC Barcelona het seizoen vlekkeloos begonnen. ,,De Koninklijke'' kijkt nu al tegen een achterstand van 6 punten aan.

De Spaanse kranten wisten er zondag wel raad mee. ,,Vrije val'', kopte Sport, ,,Catastrofale start'', schreeuwde Marca met grote letters. De winnaar van de Champions League kan zich nou eenmaal weinig permitteren, zeker na de miljoenenaankopen die deze zomer weer werden gedaan. Ook de stadgenoot en titelverdediger Atlético heeft al 4 punten meer.

De Portugees Tiago zette de gasten in een herhaling van de Champions-Leaguefinale van Lissabon al na 10 minuten op voorsprong op aangeven van Koke. Een kwartier later werd de stand alweer gelijkgetrokken door Cristiano Ronaldo, die een strafschop benutte. De Portugese vedette was vorig weekeinde nog afwezig toen zijn land met 0-1 verloor van Albanië in het kader van de EK-kwalificatie.

Arda Turan zorgde een kwartier voor tijd alsnog voor de winst voor Atlético. Fluitconcerten waren er voor doelman en clubicoon Iker Casillas die opnieuw geen al te sterke indruk maakte. Ook coach Carlo Ancelotti moest het ontgelden. De trainer wordt bekritiseerd omdat hij - wellicht onder druk van voorzitter Florentino Pérez - voor al zijn offensief ingestelde sterren een plaats inruimt: met Ronaldo, Karin Benzema, Gareth Bale, James Rodríguez, Luka Modric en Toni Kroos worden de defensieve taken te vaak verwaarloosd. Kroos werd de goal van Turan mede aangewreven. De geblesseerde Duitser Sami Khedira en de naar Bayern vertrokken Xabi Alonso worden gemist.

Dankzij de zege bleef landskampioen Atlético met 7 punten wel in het spoor van Barcelona, dat zaterdag invaller Neymar in de thuisoverwinning op Athletic Bilbao (2-0) de gehele productie op zich zag nemen. Beide keren was Lionel Messi de aangever, de Argentijn kreeg dit seizoen met zijn ploeg in drie wedstrijden (9 punten) nog geen doelpunt tegen.

Gerelateerde artikelen