VOETBAL18 nov '14 23:02

Kroos schiet Duitsland langs Spanje

Auteur: ANP Nieuws

VIGO (ANP) - De Duitse middenvelder Toni Kroos heeft dinsdagavond het oefenduel tussen wereldkampioen Duitsland en Europees kampioen Spanje in Vigo beslist.

EPA
EPA

De gangmaker van Real Madrid schoot in de 89e minuut raak, 0-1. Daarmee sloot de ploeg van teamchef Joachim Löw het succesrijke voetbaljaar in stijl af.

De twee grootmachten speelden in 2010 bij het WK in Zuid-Afrika voor de laatste keer tegen elkaar. Toen won de latere kampioen Spanje in de halve finales met 1-0.

Beide ploegen traden in Spanje allerminst op volle sterkte aan. Vooral de wereldkampioen speelde met een aantal nieuwkomers, onder wie doelman Ron-Robert Zieler, Sebastian Rudy, Antonio Rüdiger en Kevin Volland. In de 22e minuut moest ook de toonaangevende middenvelder Thomas Müller (Bayern München) nog aangeslagen van het veld na een duel met Sergio Ramos. Karim Bellarabi was zijn vervanger.

Kletsnat

In het levendige duel kregen beide ploegen genoeg kansen op een doelpunt. In het regenachtige Vigo lieten de scherpte en de precisie bij de aanvallers echter te wensen over. Bovendien staken de Spaanse doelman Iker Casillas, in de 77e minuut vervangen door Kiko Casilla, en de Duitse keeper Zieler in een prima vorm. In de voorlaatste minuut verkeek Casilla zich echter op een venijnige schuiver van Kroos op het kletsnatte veld, 0-1.

Voor Spanje kwam daarmee een einde aan een ongeslagen reeks van 34 duels voor eigen publiek, een mondiaal record. Voor Duitsland was het de eerste keer in ruim drie jaar dat de ploeg zo laat in de wedstrijd tot scoren kwam, hun reputatie van sterke eindsprints ten spijt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen