VOETBAL25 nov '14 14:06

'Arsenal vervalt in oude fouten'

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De Russische rijkaard Alisjer Oesmanov heeft aan de vooravond van de 'clash' tegen Borussia Dortmund in de Champions League de verhoudingen bij Arsenal flink op scherp gezet.

EPA
EPA

De miljardair, die 30 procent van de aandelen bezit van de Engelse topclub, vindt het de hoogste tijd worden dat de 'Gunners' aansluiting vinden bij de nationale en internationale top. ,,Helaas blijven we jaar in jaar uit dezelfde fouten maken'', liet hij openhartig in diverse Britse media weten.

Oesmanov noemde in zijn pittige analyse coach Arsène Wenger niet bij naam. Maar de Franse trainer, die in de laatste negen jaar alleen vorig seizoen de FA Cup won met Arsenal, zal zich de uitlatingen van de Rus zeker aantrekken. ,,De club heeft absoluut potentie, maar er is geen kritische evaluatie van misstappen'', betoogde Oesmanov. ,,Geen enkel genie kan zijn geniale niveau behouden als hij zijn fouten niet erkent. Ik houd van Arsenal om de principes van de club. Maar principes zijn ook een vorm van beperking. En beperkingen zijn altijd verloren mogelijkheden.''

De 65-jarige Wenger, sinds 1996 aan het bewind bij Arsenal, staat bekend om zijn voorliefde voor jonge, talentvolle voetballers en zijn voorzichtige handel en wandel op de spelersmarkt. Mede daardoor heeft de Engelse club in financieel opzicht geen problemen, maar sportief gezien houdt het ook dit seizoen weer niet over. Arsenal staat op de teleurstellende achtste plaats in de Premier League en is al uitgeschakeld in de League Cup.

Versterking

Vooral defensief is de ploeg van Wenger dit seizoen kwetsbaar. ,,Maar we hebben op elke positie versterking nodig als we in Engeland en in Europa een hoofdrol willen gaan vervullen'', benadrukte Oesmanov, die Arsenal een droomclub noemde. ,,Maar het is soms ook een illusie en een kwelling.''

Arsenal kan zich woensdagavond op eigen veld tegen het al geplaatste Borussia Dortmund nog wel vroegtijdig kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen