VOETBAL23 jun '14 13:12

Costa Rica wil geschiedenis schrijven

Auteur: ANP Nieuws

BELO HORIZONTE (ANP) - Plaatsing voor de achtste finales is al een feit, Costa Rica gaat dinsdag (18.00 uur Nederlandse tijd) tegen Engeland voor de groepswinst.

EPA
EPA

Na zeges op Uruguay en Italië heeft de ploeg van aanvaller Bryan Ruiz voldoende aan een gelijkspel tegen de al uitgeschakelde Engelsen.

,,Met een plaats in de achtste finales is ons eerste doel bereikt, maar nu willen we ook van Engeland winnen'', sprak middenvelder Celso Borges strijdbaar. ,,We willen geschiedenis schrijven en voor het eerst in onze WK-geschiedenis als eerste in de groep eindigen.'' Costa Rica versloeg vrijdag Italië dankzij een rake kopbal van Ruiz, de man die met FC Twente in 2010 de titel in de eredivisie veroverde en het afgelopen halfjaar op huurbasis voor PSV uitkwam.

Voor Engeland staat er tegen de 'Ticos' niets meer op het spel. Bondscoach Roy Hodgson zal daarom een aantal reserves speeltijd gunnen, zoals ook zijn collega Jorge Luis Pinto enkele basisspelers aan de kant wil houden met het oog op de volgende ronde.

Assistent-trainer Paolo Wanchope - als speler eerder 8 jaar actief in de Premier League - verwacht niet dat Engeland het duel laat lopen. ,,Ze hebben sterke spelers. Hun trots staat op het spel, ze willen niet met nul punten naar huis'', voorspelde hij. Hodgson ligt in de Britse media onder vuur, maar heeft de steun van de Engelse voetbalbond. ,,Ik zie geen enkele reden om terug te treden'', zei de trainer die ook vanuit de spelersgroep geen negatieve signalen ontving. Alleen een zege kan voorkomen dat de 'Three Lions' het slechtste WK-optreden ooit beleven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen