VOETBAL30 mrt '14 18:32

ADO Den Haag en PEC Zwolle in balans

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag heeft in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie weer een puntje gepakt.

Stef Nijland (L) van PEC Zwolle in duel met Mike van Duinen (R) van ADO Den Haag. ANP PRO SHOTS
Stef Nijland (L) van PEC Zwolle in duel met Mike van Duinen (R) van ADO Den Haag. ANP PRO SHOTS

De ploeg van trainer Henk Fräser speelde voor eigen publiek gelijk tegen bekerfinalist PEC Zwolle (1-1) en is nu al zeven duels op rij ongeslagen. Ondanks die sterke ongeslagen reeks onder Fräser is ADO nog steeds niet helemaal vrij van degradatiezorgen, want de voorsprong op de 16e plaats van RKC bedraagt slechts 3 punten.

Voor PEC Zwolle kwam het bezoekje aan Den Haag vier dagen na een groots bekerfeest. Het elftal van trainer Ron Jans bereikte woensdag ten koste van NEC de eindstrijd en met de aanstaande kampioen Ajax daarin als tegenstander, weet Zwolle zich al zo goed als verzekerd van Europees voetbal. De komende weken kan de ploeg uit Overijssel daarom rustig gaan toewerken naar de grote finale op 20 april in De Kuip.

Verdediger Maikel van der Werff, tegen NEC de held van Zwolle met zijn winnende doelpunt, opende tegen ADO Den Haag na 20 minuten de score. Van der Werff kopte een hoekschop van Bart van Hintum bij de tweede paal in, nadat ADO-doelman Gino Coutinho mede door een ongelukkige botsing met een ploeggenoot onder de bal door was gegaan (0-1). ADO was slap aan de wedstrijd begonnen, maar leek wakker geschud door het doelpunt van Van der Werff. Danny Bakker en Mathias Gehrt waren binnen 1 minuut twee keer gevaarlijk, maar doelman Kevin Begois hield Zwolle overeind.

Volley

De Belgische sluitpost was in de 42e minuut echter kansloos toen Roland Alberg de bal op zo'n 25 meter van het doel op de borst aannam en het speeltuig uit de draai met een knappe volley over Begois in de hoek schoot: 1-1. Begois stond overigens onder de lat omdat eerste keeper Diederik Boer vanwege liesklachten ontbrak. De tweede keeper van PEC hield het slechts 45 minuten vol tegen ADO. Na rust keerde de doelman, die enkele knappe reddingen had verricht, niet meer terug op het veld. Met Leon ter Wielen nam de derde keeper uit de Zwolse selectie plaats onder de lat.

Beide clubs hadden in de tweede helft de winst naar zich toe kunnen trekken. De grootste kans was 2 minuten voor tijd voor Fred Benson, invaller bij PEC, die alleen op Coutinho af ging. Benson schoot de bal echter naast. Aan de andere kant knalde Mike van Duinen rakelings over.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen