VOETBAL22 apr '14 09:52Aangepast op 22 apr '14 10:29

Moyes ontslagen bij Manchester United

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Trainer David Moyes is dinsdag ontslagen bij Manchester United.

EPA
EPA

De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de regerend kampioen uit Engeland. United is al uitgeschakeld in de Champions League en FA Cup en staat zevende in de Premier League. De club ontbreekt volgend seizoen voor het eerst sinds de jaargang 1995/1996 in de prestigieuze Champions League.

Ryan Giggs neemt volgens Engelse media de taken van Moyes tot het eind van het rampzalig verlopen seizoen over. De 40-jarige routinier fungeerde tot dusver al als een van de assistenten van Moyes, terwijl hij zelf ook nog actief is als speler. ManUnited, dat de aanstelling van Giggs zelf nog niet bevestigde, heeft nog vier wedstrijden te spelen.

Manchester United verloor zondag met 2-0 van Everton, de club waar Moyes tot dit seizoen 11 jaar werkte. De 50-jarige Schot tekende afgelopen zomer nog een contract van 6 jaar bij de club van aanvaller Robin van Persie en verdediger Alexander Büttner. Hij werd aangesteld als opvolger van Alex Ferguson, zijn landgenoot die maar liefst 26 jaar voor de spelersgroep van United stond.

Bedanken

Manchester United maakte het vertrek van Moyes dinsdag bekend. De club liet het voor eerst bij een kort statement van twee zinnen, waarin het ontslag werd vermeld. ,,ManUnited wil benadrukken dat we Moyes bedanken voor zijn harde werk, eerlijkheid en integriteit'', luidde het bericht op de website van United. Veel Engelse kranten brachten het nieuws al afgelopen weekend.

Volgens de meeste tabloids wil de club Louis van Gaal naar Engeland halen. De bondscoach van het Nederlands elftal liet eerder al weten dat hij na het WK openstaat voor een vertrek naar de Premier League, waar hij nog nooit een club onder zijn hoede had. Hij wil graag in vier verschillende landen kampioen worden. Van Gaal veroverde eerder de landstitel met Ajax, FC Barcelona en Bayern München.

Gerelateerde artikelen