VOETBAL13 nov '14 20:23

Vernieuwd Jong Oranje buigt voor Duitsland

Auteur: ANP Nieuws

INGOLSTADT (ANP) - Met een vernieuwde ploeg heeft Jong Oranje het interlandjaar donderdag afgesloten met een kansloze nederlaag.

Jean-Paul Boëtius. ANP
Jean-Paul Boëtius. ANP

De equipe van bondscoach Remy Reijnierse boog in Ingolstadt voor Jong Duitsland: 3-1. Alle Duitse doelpunten in de oefeninterland vielen voor rust, Jean-Paul Boëtius redde in de slotfase de Nederlandse eer. Reijnierse, tijdelijk verantwoordelijk voor Jong Oranje na het vertrek van Adrie Koster, liet heel wat talenten debuteren.

Koster stapte vorige maand op nadat Jong Oranje in de play-offs naast een ticket voor het EK van komend jaar had gegrepen. Daardoor ontbreekt de Nederlandse talentenploeg op het komende grote toernooi én de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. De eerste serieuze interland voor Jong Oranje is nu pas in de tweede helft van 2015, als de kwalificatiereeks voor het EK van 2017 begint.

Reijnierse greep de oefenwedstrijd aan om nieuwe spelers aan het werk te zien, die qua leeftijd in aanmerking komen voor het volgende EK. Zo stonden met Hans Hateboer, Peet Bijen, Joris van Overeem en Vincent Janssen vier debutanten in de basis. De aanvoerdersband zat om de arm van Karim Rekik, die toch speelde hoewel hij eerder op de dag door bondscoach Guus Hiddink was opgeroepen voor het 'grote' Oranje. De PSV'er bleef gelukkig voor Hiddink schadevrij en hield het na de eerste helft voor gezien.

Op dat moment stond Jong Oranje al met 3-0 achter, want Duitsland domineerde voor rust op alle fronten. De jonge 'Mannschaft', die komende zomer wel present is op het EK in Tsjechië, liet prachtige aanvallen zien en scoorde via Amin Younes, Dominique Heintz en uitblinker Max Meyer. Duitsland nam na rust gas terug en daardoor kon Jong Oranje zowaar nog iets terugdoen via Boëtius.

Gerelateerde artikelen