VOETBAL21 aug '14 20:49

Moeizame 1-0 winst PSV op Sjachtjor

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - PSV is nog lang niet zeker van het bereiken van de groepsfase in de Europa League.

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

In een matig duel won de Eindhovense club donderdag slechts met 1-0 van Sjachtjor Soligorsk uit Wit-Rusland in de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Europa League. Adam Maher scoorde na een kwartier in de tweede helft het beslissende doelpunt. Volgende week is de return.

PSV begon verrassend met Remko Pasveer in het doel. De 'vaste' goalie Jeroen Zoet begon daardoor op de reservebank. Daar zat ook Jetro Willems. Trainer Phillip Cocu gaf de voorkeur aan Abel Tamata.

In de eerste helft dicteerde PSV het duel tegen de Wit-Russen, zonder daarbij overigens tot grootse daden te komen. Daarvoor werden de acties in een te laag tempo uitgevoerd en kon spits Luuk de Jong zich nauwelijks losweken van de centrale verdedigers van Sjachtjor, mede omdat er vanaf de vleugels nauwelijks toevoer was.

Kansjes

Desondanks kreeg PSV enkele kansjes. Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Jürgen Locadia verzilverden die niet. De beste mogelijkheden waren voor Joshua Brenet, die in vrije positie naast schoot en voor De Jong, die over kopte.

Sjachtjor stelde er aanvallend weinig tegenover. De schaarse keren dat de ploeg over de middellijn kwam, was er weinig aan de hand voor de defensie van PSV. Alleen een schot van aanvoerder Alaiksandr Yurevich zag er dreigend uit.

Van richting veranderd

In de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Na dik een kwartier vond PSV eindelijk een gat in de afweer. Van even buiten het strafschopgebied schoot Adam Maher raak, waarbij het wel zijn geluk was dat zijn schot onderweg van richting werd veranderd door een van de verdedigers van Sjachtjor.

Een paar minuten later kwamen de Wit-Russen bijna op gelijke hoogte. Eerst redde doelman Pasveer bekwaam bij een schot van Mikalai Yanush, waarna Alexie Rios in de rebound het doel op de verkeerde plaats zocht.

PSV was ook na rust de gevaarlijkste ploeg. Twee vrije trappen van Depay troffen echter geen doel en Wijnaldum kwam met zijn schot niet verder dan het zijnet. De aanvalslinie was aanvallend onder de maat. Doelpunten bleven daardoor ondanks een droomkans voor De Jong uit. In de slotfase moest doelman Pasveer met prima ingrijpen zelfs voorkomen dat Sjachtjor met een gelijkspel uit Eindhoven vertrok.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen