VOETBAL29 jun '14 08:41

Colombia wil Brazilië na 23 jaar weer kloppen

Auteur: ANP Nieuws

RIO DE JANEIRO (ANP) - James Rodriguez was amper 1 dag oud toen Colombia voor het laatst van Brazilië wist te winnen.

EPA
EPA

Op de Copa America van 1991 versloeg de gele brigade de 'Seleção' met 2-0. Een dag eerder, op 12 juli 1991, had de huidige topschutter van het WK het levenslicht gezien. Bijna 23 jaar later wil Colombia dat kunststukje herhalen in de kwartfinale van het WK.

,,We hebben veel respect voor Brazilië, een geweldig team met geweldige spelers'', zei de Colombiaanse bondscoach José Pekerman nadat zijn ploeg ten koste van Uruguay de laatste acht had gehaald. ,,Maar wij zijn vol vertrouwen. Het gaat niet om individuen, maar om het team. En wij spelen als ploeg heel goed.'' Colombia en Brazilië staan vrijdag in Fortaleza tegenover elkaar. ,,Het wordt een duel tussen twee landen die allebei graag de bal hebben en aanvallend willen spelen'', aldus Pekerman.

De 64-jarige Argentijn weet dat Brazilië in de achtste finale tegen Chili langs de rand van de afgrond ging. ,,Maar iedereen moet op het WK door een moeilijke periode heen en dat is Brazilië nu gelukt. De Brazilianen zullen op hun best zijn'', zo verwacht Pekerman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen