VOETBAL29 mrt '14 13:44Aangepast op 29 mrt '14 14:55

Advocaat vertrekt bij AZ

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - AZ-trainer Dick Advocaat heeft aan alle onzekerheid over zijn nabije toekomst een einde gemaakt.

ANP
ANP

De voormalige bondscoach gaat de Alkmaarse club komende zomer verlaten. De 66-jarige Hagenaar heeft de directie en de spelersgroep zaterdag op de hoogte gebracht van zijn besluit. Daarna volgde een kort bericht op de website van AZ, zonder verdere uitleg.

De ploeg van Advocaat werd donderdag voor eigen publiek door Ajax uitgeschakeld in de halve finales van de KNVB-beker (0-1). Daarna werden de geruchten steeds sterker dat de gewaardeerde coach zou gaan vertrekken bij de Noord-Hollandse club, te meer omdat de directie een reorganisatie van de technische staf in gang heeft gezet.

Advocaat gaf vrijdag al te kennen dat hij zijn besluit had genomen. Hij liet toen nog weten dat hij begin volgende week met het nieuws naar buiten zou komen. Komende donderdag speelt AZ echter thuis tegen Benfica in de kwartfinales van de Europa League. Om de voorbereiding op die belangrijke wedstrijd niet te verstoren met zijn persoonlijke perikelen, heeft Advocaat er waarschijnlijk voor gekozen om zijn beslissing eerder kenbaar te maken.

Ruimer budget

Advocaat had misschien best willen blijven bij AZ, dat ook graag met hem had willen doorgaan. Hij wilde dan wel een ruimer budget om de selectie op peil te kunnen houden en verder te versterken. Daaraan kan de Alkmaarse club, die 4 jaar geleden nog bijna failliet was, echter niet voldoen. De voorkeur van Advocaat gaat nu weer uit naar een buitenlandse club, na eerdere avonturen in met name Rusland.

Advocaat volgde in oktober 2013 de ontslagen Gertjan Verbeek op en tekende een contract tot het einde van het seizoen. Het was voor Advocaat het tweede dienstverband bij de Alkmaarders. In het seizoen 2009-2010 trainde hij AZ een half jaartje na het snelle vertrek van Ronald Koeman.

AZ speelt zondag uit tegen SC Cambuur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen