VOETBAL17 apr '14 13:29Aangepast op 17 apr '14 15:09

PEC-koorts heerst in Zwolle

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - Een banketbakker die zijn pand blauw-wit maakt, ondernemers die zondag op de fiets naar de Kuip gaan en een nieuw clublied voor PEC.

ANP
ANP

Zwolle begint langzaam warm te lopen voor de komende bekerfinale, de eerste finale voor de club sinds 1977.

Op een van de hoeken van de Grote Markt in het oude centrum van Zwolle staat het karakteristieke pand van Banketbakkerij Van Orsouw. ,,Het hele pand wordt zaterdag blauw-wit'', zegt eigenaar Max van Dijk. De van oorsprong Rotterdammer had voorheen een voorliefde voor Sparta, maar is al jaren een ware fan van PEC Zwolle. In zijn winkel worden taarten en gebakjes geserveerd met het logo van de voetbalclub. Ook zijn personeel wordt in de clubkleuren gestoken. ,,In de zaak staan en hangen relikwieën. Dit wordt zowat een fanshop. We nemen zo een voorschot op de overwinning.''

Diverse ondernemers in de stad zijn ingesprongen op de finale van de KNVB-beker komende zondag in Rotterdam. De ene winkelier geeft een gratis bal bij een aankoop, het plaatselijke filiaal van een landelijke grootgrutter verloot kaartjes voor een volgende wedstrijd bij aankoop van een krat pils. In buurstad Kampen signeert zanger Jan Smit ballen tijdens het paasevenement Sail Kampen en de bloemist op de markt verkoopt zaterdag de Ron Jansroos en de Guyon Fernandez-chrysant, vernoemd naar de trainer en aanvaller van het elftal.

Nieuw clublied

Ondernemer Eric Krabbe fietst met een man of 15 zondag de 173 kilometer naar Rotterdam. ,,We hopen 5.000 euro op te halen voor de goede doelen van PEC Zwolle United'', zegt Krabbe. Terug mogen ze met de bus.

Rapper Junte Uiterwijk, voorheen bekend als voorman Sticks van Opgezwolle, heeft een nieuw clublied geschreven. ,,De 'twaalfde man' reist in 300 bussen naar De Kuip. Onderweg wordt mijn nummer 'Mijn outfit is blauw/wit' gedraaid'', zegt de rapper trots. Hij is blij dat hij zondag in het stadion zit. ,,Toen Zwolle nog in de Eerste Divisie speelde, was dat vaak op vrijdagavond. Dan moest ik zelf altijd spelen. Ik was een heuse 'Teletekst-supporter'.'' Sticks merkt dat de PEC-koorts in de stad heeft toegeslagen. ,,Ik ken aardig wat mensen die al dagen niet kunnen slapen.''

Gerelateerde artikelen