VOETBAL12 feb '14 21:44

Tadic voorkomt nederlaag FC Twente

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - FC Twente heeft woensdag zijn tweede nederlaag binnen enkele dagen maar net weten te voorkomen.

ANP
ANP

De titelkandidaat speelde in het inhaalduel bij FC Groningen ondanks een overwicht maar ternauwernood gelijk, 1-1. Zaterdag was er voor FC Twente een nederlaag bij PSV (3-2). FC Groningen wacht nog steeds op de eerste zege van 2014.

FC Twente ging in de Euroborg verder met waarmee het zaterdag bij PSV was begonnen, namelijk slecht verdedigen. Achterin volgde de ene fout de andere op, wat al na 5 minuten tot de openingstreffer van Groningen leidde. Dico Koppers beoordeelde een pass van Tjaronn Chery verkeerd, waardoor Hans Hateboer op rechts de vrije doortocht kreeg. Hij bediende Krisztian Adorjan, 1-0.

Doordrukken

Daarna nam de formatie uit Enschede het initiatief, maar in kansrijke situaties leek de wil om door te drukken te ontbreken. De vrijblijvendheid straalde er af en toe bij FC Twente van af. Wel was er een aardige inzet van Koppers en een goed schot van Felipe Gutiérrez, maar beide keren stond de Groningse doelman Marco Bizot op de goede plaats.

Na een fraaie aanval over veel schijven leek Youness Mokhtar de bal na 37 minuten voor het intikken te hebben, maar na een goede voorzet van Koppers leverde de van PEC Zwolle overgenomen vleugelspits slechts een losse flodder af.

Na de hervatting zette FC Twente de thuisclub nog meer onder druk. Opnieuw kreeg Mokhtar de mooiste kansen, maar tot twee keer toe miste hij in goede positie. In de 60e minuut werd de speler dan ook gewisseld, voor de nieuwe Noorse spits Torgeir Börven.

Ruimte en kansen

Groningen echter kreeg steeds meer de ruimte en ook kansen. De mooiste was voor Chery, die na een prachtige solo van Filip Kostic de bal tegen FC Twente-keeper Nick Marsman schoot. Mede daardoor viel dan toch de gelijkmaker. Dusan Tadic, nota bene oud-Groninger, rondde nu eindelijk wel een aardige aanval van het elftal van de trainers Michel Jansen en Alfred Schreuder af. De Serviër zette zijn voet achter de bal na goed voorbereidend werk van Luc Castaignos.

Daarna kreeg Richairo Zivkovic nog een riante kans de thuisclub aan de winst te helpen, maar vlak voor Marsman gleed hij op het beslissende moment onderuit.

Gerelateerde artikelen