VOETBAL26 apr '14 22:12

Real Madrid klaar voor Bayern München

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Real Madrid is klaar voor de return tegen Bayern München in de halve finales van de Champions League.

EPA
EPA

Met name sterspeler Cristiano Ronaldo lijkt in topvorm. Dat bewees de FIFA-wereldvoetballer van het jaar zaterdag eens te meer in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Osasuna (4-0).

De Portugese spits scoorde twee keer met een indrukwekkend, diagonaal afstandsschot (1-0 en 2-0). Daarna kon hij zich in de 62e minuut met een gerust hart en onder een ovationeel applaus in Santago Bernabéu laten wisselen, om dinsdag in München opnieuw te kunnen schitteren. Ronaldo staat nu op 101 competitietreffers in eigen huis. De andere doelpunten van Real Madrid tegen Osasuna kwamen op naam van Sergio Ramos en Dani Carvajal.

Aanvaller Gareth Bale, die afgelopen week last had van griep en in de thuiswedstrijd tegen Bayern München (1-0) slechts als invaller fungeerde, werd uit voorzorg door coach Carlo Ancelotti buiten de ploeg gehouden. Ook Karim Benzema, de maker van het doelpunt tegen de Duitsers, Pepe en Fabio Coentrao kreeg als bankzitter rust. Doelman Iker Casillas vervulde zijn gebruikelijke rol als reserve in de Spaanse liga. Tegen Bayern München zal de routinier opnieuw een topprestatie moeten leveren.

Met de royale zege keerde Real Madrid terug op de tweede plaats, met 3 punten minder dan koploper Atlético Madrid en 1 punt meer dan Barcelona.

Gerelateerde artikelen