VOETBAL24 jul '14 07:24Aangepast op 24 jul '14 08:37

Ruime zege ManUnited bij debuut Van Gaal

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES (ANP) - Louis van Gaal heeft in zijn eerste oefenwedstrijd als trainer van Manchester United zijn nieuwe ploeg ruim zien winnen van Los Angeles Galaxy.

EPA
EPA

Voor liefst 86.000 toeschouwers in de Rose Bowl van Pasadena werd het 7-0 voor de Engelsen.

Voor rust hadden Danny Welbeck en Wayne Rooney ManUnited al een comfortabele voorsprong bezorgd. Rooney keerde in de tweede helft niet terug maar zag vanaf de kant hoe zijn ploeg uitliep naar 7-0 door doelpunten van Reece James (2) en Ashley Young (2). Robin van Persie ontbrak nog wegens vakantie. Een kleine 2 weken geleden bereikte de aanvaller met Oranje de derde plaats op het WK. Bondscoach Van Gaal ging 4 dagen na dat laatste WK-duel met Brazilië al aan de slag bij zijn nieuwe club.

Van Gaal liet zijn team in een 3-5-2-opstelling aantreden waarmee hij afweek van het traditionele systeem van ManUnited met drie aanvallers. ,,Het is geweldig hoe ze vandaag hebben gespeeld. Als je de trainingen zag, mocht je iets verwachten maar niet een 7-0-zege'', klonk het tevreden. ,,Met zo'n resultaat kweek je vertrouwen. We hebben een nieuw systeem geïntroduceerd en hierop twee keer met 11 tegen 11 getraind. Dat is niet veel maar de jongens pikken het graag op.'' Uitblinker was de Spaanse middenvelder Ander Herrera, deze zomer overgenomen van Athletic Bilbao.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen