VOETBAL15 mei '14 20:50

Dordrecht speelt gelijk bij Sparta

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - FC Dordrecht heeft donderdag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Sparta Rotterdam.

ANP
ANP

Sparta kwam twee keer terug van een achterstand in de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie. Op basis van uitdoelpunten heeft Dordrecht zondag wel de beste papieren om het in de return thuis af te maken.

Sparta presteerde de tweede seizoenshelft in de Jupiler League dramatisch, maar schakelde in de vorige ronde toch verrassend NEC uit dat daardoor degradeerde. Op basis van het tweeluik tegen de Nijmegenaren werd dan ook een spannende ontmoeting met de Dordtse ploeg verwacht. Daar kwam in de praktijk echter weinig van terecht.

Dordrecht, in het reguliere seizoen lang kampioenskandidaat, had veel meer balbezit en kreeg via Youri Loen twee goede schietkansen om de score te openen. De 0-1 kwam echter van een speler van Sparta. Spits Donovan Deekman verdedigde mee bij een hoekschop, maar werkte de bal met de rug ongelukkig achter zijn doelman Khalid Sinouh.

Achterstand

Sparta probeerde nog voor rust iets aan die achterstand te doen. Toen Paul Gladon in de eigen zestien hands maakte had Sparta een strafschop moeten krijgen, maar de overtreding ontging arbiter Pol van Boekel. Na rust kwam toch de gelijkmaker er alsnog voor de thuisploeg. Mimoun Mahi profiteerde optimaal toen Dordrecht-verdediger Ilias Haddad over de bal heen trapte.

Sparta leek na de gelijkmaker iets meer grip op de wedstrijd te kijken, maar kwam wederom op achterstand. Ook aan deze treffer ging een blunder in de defensie vooraf. De Belg Pieter Nys raakte een bal volledig verkeerd, waarna Giovanni Korte attent reageerde en met een fraai lobje voor de 1-2 zorgde.

Dordrecht kon het duel rustig uitspelen, maar slaagde daar niet in. Een moment van onoplettendheid zorgde ervoor dat Nourdin Boukhari de bal voor de voeten van invaller Jaime Bruinier kon leggen. Deze schoot knap raak vanaf de rand van het strafschopgebied en bepaalde de eindstand op 2-2.

Gerelateerde artikelen