VOETBAL22 nov '14 22:45

Willem II scoort te weinig tegen Excelsior

Auteur: ANP Nieuws

TILBURG (ANP) - TILBURG (ANP) - Willem II heeft zondag onnodig punten verspeeld tegen Excelsior.

ANP
ANP

Hoewel de thuisploeg de bovenliggende partij was, wisten de Tilburgers maar één keer te scoren. Dat was niet genoeg voor de winst, aangezien Excelsior dat ook deed. Het duel eindigde in dan ook in 1-1.

De toeschouwers in het Koning Willem II Stadion werden in de eerste helft niet echt getrakteerd op flitsend aanvalsspel. Het lukte zowel Willem II als Excelsior niet of nauwelijks om een mogelijkheid te creëren. De enige grote kans was voor de thuisploeg, maar Ali Messaoud schrok daarbij zo van zijn ruimte dat hij de bal naast schoot. De pass van Robbie Haemhouts die hem vrij voor doelman Alessandro Damen zette was fraai.

Willem II voetbalde in de eerste helft wel wat makkelijker dan de Rotterdammers. De formatie van trainer Jurgen Streppel gaf vrijwel niets weg. Toen de Tilburgers in de tweede helft ook nog wat vaker voor het doel van Damen kwamen leek de vijfde overwinning voor Willem II in de maak. Het publiek veerde vlak na rust ook op voor de openingstreffer, maar die werd door arbiter Martin van den Kerkhof afgekeurd. Ben Sahar stond buitenspel toen hij de bal over de doellijn kopte.

Druk

De druk van Willem II nam, misschien wel aangejaagd door het afgekeurde doelpunt van Sahar, toe. Excelsior werd teruggedreven op eigen helft. Samuel Armenteros werd een paar keer in stelling gebracht, maar de Zweedse topscorer had het vizier nog niet op scherp staan. Het bleef daardoor oppassen voor Willem II, aangezien Excelsior loerde op de counter.

Tom van Weert was aan de kant van Excelsior al twee keer gevaarlijk via balletjes achter het standbeen langs. Vlak na het uur zorgde hij zelfs, enigszins onterecht, voor de gelijkmaker. Zijn kopbal zeilde mooi over Kostas Lamprou in het doel. Drie minuten later was het alweer gelijk. Sander Fischer maakte ongelukkig hands in het strafschopgebied en werd daarvoor bestraft met een penalty. Die kans was wél besteed aan Armenteros.

Het duel kon daarna door beide ploegen worden beslist, maar met name Willem II liet de kansen op drie punten liggen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen