VOETBAL12 mrt '14 22:45

Barcelona moeiteloos naar laatste acht

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Slechts een korte fase na rust werd Barcelona woensdag in de achtste finales van de Champions League licht verontrust door Manchester City.

EPA
EPA

De Britse miljoenenploeg kwam echter veel tekort om de thuis opgelopen 2-0-nederlaag goed te maken. De beslissing viel in de blessuretijd door een treffer van Dani Alves: 2-1.

Barcelona bereikte voor de zevende keer op rij de kwartfinales van de Champions League en evenaarde daarmee de recordseries van Manchester United en Real Madrid, neergezet in het begin van deze eeuw. De ploeg van coach Gerardo Martino is in eigen land de laatste weken kwetsbaar gebleken. Zaterdag verloor het nog bij Valladolid waardoor de achterstand op koploper Real Madrid groeide naar 4 punten. Martino kreeg vooral het verwijt dat het spel van de Catalaanse grootmacht aan amusementswaarde heeft ingeboet.

Ook tegen Manchester City was het allemaal niet sprankelend. Neymar dacht de score in de 18e minuut namens de thuisploeg te openen maar aan zijn actie ging volgens arbiter Stephane Lanoy een buitenspelsituatie vooraf. De Braziliaan nam ten opzichte van het eerste duel in Manchester de plaats in van de Chileen Alexis Sanchez. BIj City was het team op vier plaatsen gewijzigd. Assistent-coach Ruben Cousillas, vervanger van de geschorste Manuel Pellegrini, kon onder anderen een beroep doen op aanvaller Sergio Agüero, terug na een blessure.

Onzichtbare Agüero

Het verweer van ManCity was mager, de ploeg hield zich met name voor rust met overtredingen op de been. Na een half uur waren al drie spelers - Fernandinho, Pablo Zabaleta en Aleksander Kolarov - met geel bestraft. David Silva kon één keer vrij uithalen maar schoot hoog over het doel van Victor Valdes. Kort voor rust belandde de bal via de hak van Silva voor de voeten van Samir Nasri maar de Fransman schoot tegen Valdes op.

Edin Dzeko kwam na rust de volstrekt onzichtbare Agüero vervangen. Valdes moest meteen vol aan de bak op een kopbal van de Bosniër. De onwaarschijnlijke redding werd 2 minuten later gevolgd door een inzet van Zabaleta, net voorlangs. Het leek nog even spannend te worden, maar Messi zelf bezorgde de fans in Camp Nou een opgelucht gevoel met zijn 67e treffer namens Barcelona in de Champions League. Dat was weer een mijlpaal. Raúl (Real Madrid) en Messi deelden tot dan het record doelpunten in het kampioenenbal namens één club. Na het wegzenden van Zabaleta (78e minuut, 2 x geel) was het duel definitief beslist. Al scoorde Vincent Kompany (1-1, 89e minuut) nog. In blessuretijd werd de eindstand bepaald door Alves.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen