VOETBAL13 dec '14 22:45

Cambuur kan buitenshuis wel winnen

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - In eigen stadion wil het de laatste weken maar niet lukken, maar buitenshuis kan SC Cambuur wel winnen.

ANP
ANP

Na twee nederlagen voor eigen publiek boekte de ploeg van trainer Henk de Jong zaterdag een overwinning bij Go Ahead Eagles: 1-2. Albert Rusnák zorgde voor het spaarzame hoogtepunt in de Adelaarshorst met een prachtige treffer, waarmee hij de wedstrijd besliste.

Voor de toeschouwers in Deventer viel verder weinig te genieten. Ze misten voor de wedstrijd niet alleen het rituele rondje door het stadion van zeearend Harley, die nog altijd niet mag vliegen als gevolg van de vogelgriep, maar kregen ook op het veld weinig moois te zien. Go Ahead kwam amper tot geslaagde aanvallen, omdat Cambuur al vroeg de opbouw verstoorde. Ook de bezoekers uit Leeuwarden hadden moeite om hun vertrouwde combinatiespel te laten zien, waardoor het vooral uitdraaide op een fysiek gevecht.

De eerste kans voor Go Ahead kwam toevallig tot stand, toen een hoekschop onderweg van richting werd veranderd. Doelman Leonard Nienhuis kreeg op de lijn echter hulp van Lucas Bijker. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak uit een spelhervatting. Erik Bakker legde een hoekschop van Rusnák op het hoofd van Bartholomew Ogbeche, wiens kopbal in eerste instantie nog werd gered door Mickey van der Hart. De keeper was echter kansloos bij de rebound van Martijn Barto: 0-1.

De bezoekers moesten enkele minuten voor rust verder zonder de geblesseerde Nienhuis, die werd afgelost door Harm Zeinstra. De Friese reservekeeper kreeg amper wat te doen, ook niet nadat trainer Foeke Booy van de Eagles na een uur met Marnix Kolder een extra spits had ingebracht. Rusnák, de Slowaakse huurling van Manchester City, besliste het duel in de 73e minuut. Hij mocht vanaf de zijkant ongehinderd naar binnen dribbelen en trapte de bal vanaf zo'n 25 meter met een zwabberend schot over Van der Hart. De aansluitingstreffer diep in blessuretijd van Deniz Türüç kwam te laat om Go Ahead nog te redden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen