VOETBAL23 aug '14 22:53Aangepast op 24 aug '14 00:11

Eerste punt voor Go Ahead Eagles

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - Na twee 3-2 nederlagen heeft Go Ahead Eagles het eerste competitiepunt binnen.

Go Ahead Eagles-speler Bart Vriends (L) in duel met Giovanni Korte van FC Dordrecht (EPA)
Go Ahead Eagles-speler Bart Vriends (L) in duel met Giovanni Korte van FC Dordrecht (EPA)

Op de eigen Adelaarshorst eindigde zaterdag het duel tegen FC Dordrecht in 0-0. Een uitslag die een prima afspiegeling was van de onderlinge krachtsverhouding. Voor rust was FC Dordrecht beter, daarna Go Ahead Eagles.

FC Dordrecht begon, zonder de geblesseerde aanvoerder Funso Ojo, goed aan het duel. De promovendus maakte aanvankelijk ook in Deventer met aanvallend en onbevangen voetbal de filosofie van de club waar. FC Dordrecht zette vroeg druk. Dirigent daarbij was de slimme Joris van Overeem.

Go Ahead had het in de eerste helft moeilijk met het spel van FC Dordrecht. Het duurde ruim 20 minuten voordat de ploeg van trainer Foeke Booy wat greep op de wedstrijd kreeg. Zonder daarbij tot grootse daden te komen. Met name spits Marnix Kolder was onzichtbaar. Enerzijds omdat hij in de tang zat bij de centrale verdedigers Ilias Haddad en William Troost-Ekong, anderzijds omdat de toevoer vanaf de vleugels veelal ondermaats was.

Kansen

Qua kansen hielden beide ploegen elkaar voor de rust in evenwicht. Bij Go Ahead Eagles kregen Deniz Türüc en met een kopbal Xandro Schenk mogelijkheden. Bij FC Dordrecht waren Van Overeem en Mart Lieder dicht bij het openingsdoelpunt.

Go Ahead startte de tweede helft een stuk agressiever. Dat leverde binnen enkele minuten hachelijke momenten op voor het doel van FC Dordrecht. Eerst schoot Lesly de Sa op aangeven van Peter van Ooijen net naast en vervolgens strandde Alex Schalk op doelman Filip Kurto.

Na die lastige fase herpakte FC Dordrecht zich in het open, levendige, maar bepaald niet hoogstaande duel. Echte kansen waren er ondanks de aanvallende intenties van beide ploegen nauwelijks. Kolder was in de slotfase nog het dichtst bij de beslissende treffer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen