VOETBAL20 mei '14 10:17Aangepast op 20 mei '14 11:40

Oranjecamping Brazilië stopt na poule

Auteur: ANP Nieuws

SAO PAULO (ANP) - De Oranjecamping in de Braziliaanse stad São Paulo wordt afgebroken als Oranje zijn drie groepswedstrijden op het WK voetbal achter de rug heeft.

Oranjecamping. ANP
Oranjecamping. ANP

Mocht Nederland de poule overleven, kunnen fans terecht op een internationale camping in Rio de Janeiro. Dat heeft directeur Daniël Frankenhuis dinsdag gezegd na berichtgeving in het AD.

Als Nederland door de eerste ronde komt, is de achtste finale bijna een week later in Belo Horizonte of in Fortaleza. De kwartfinale zou een paar dagen later in Fortaleza of Salvador zijn. ,,Het is heel moeilijk op korte termijn een camping gevuld te krijgen. Als een toernooi bijvoorbeeld in Duitsland is, kunnen mensen blijven hangen. Ze zijn met eigen vervoer en besluiten makkelijker nog een week te blijven. Nu weet je niet hoeveel mensen komen. Het is moeilijk een camping op te zetten als mensen er niet zijn.''

De campingbazen zetten voor het WK twee tentenkampen neer: in São Paulo voor de Oranjefans en in Rio de Janeiro voor Belgische supporters. Na de groepswedstrijden wordt het onderkomen in Rio omgebouwd tot een internationale camping. ,,Vanuit Rio zijn alle speelsteden goed te bevliegen en het is een stad waar toeristen willen zitten. Ik denk dat Rio de meeste aantrekkingskracht heeft van alle Braziliaanse steden'', aldus Frankenhuis.

Ongeveer 500 Nederlanders hebben een campingplek gereserveerd, tegen ongeveer 580 Belgen. ,,In België leeft het WK meer. Een tijdje geleden hoorde je daar om het kwartier een reclame voor het WK. Nederlanders boeken vaak later. Nu begint de Oranjekoorts te stijgen'', zegt Frankenhuis. Momenteel boeken ongeveer tien Nederlanders per dag voor de camping. ,,We hebben nog 140 plekken over. Met nog 3 weken te gaan, moeten we op het einde nee gaan verkopen.''

Oranje speelt op 13 juni de eerste wedstrijd, tegen Spanje in Salvador. Op 18 juni is Australië de tegenstander in Porto Alegre. De groepsfase wordt op 23 juni afgesloten tegen Chili in São Paulo.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen