VOETBAL29 nov '14 21:49

Vitesse verspeelt zege tegen Go Ahead

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft in de duizendste wedstrijd die de club in de eredivisie speelde niet kunnen winnen van Go Ahead Eagles: 2-2.

ANP
ANP

De Arnhemmers verspeelden in het ijskoude Gelredome in het laatste kwartier een 2-0-voorsprong.

Go Ahead begon voorzichtig aan het duel, met veel spelers achter de bal. Vitesse kon daardoor aan een veldoverwicht bouwen. De aanvalsacties waren aanvankelijk te steriel. De counters van de Eagles waren gevaarlijker. Alex Schalk kreeg twee opgelegde kansen, maar de spits faalde jammerlijk. Zo ook Jules Reimerink, die in vrije positie doelman Eloy Room op zijn weg vond. Eenzelfde lot onderging Jop van der Linden bij een goed genomen vrije trap.

Pas na dik een half uur bracht Vitesse meer variatie in het spel. Op het middenveld groeiden Davy Pröpper en Marko Vejinovic. Het leverde kansen op voor Ranato Ibarra en Valeri Qazaishvili, die wel erg dicht bij het openingsdoelpunt was. Sander Duits haalde zijn schot van de doellijn.

Voorsprong

Kort voor de rust kwam Vitesse alsnog op voorsprong. Vejinovic schoot van grote afstand uit een vrije trap raak. De onzekere doelman Mickey van der Hart ging daarbij allerminst vrijuit. Hij reageerde pas toen de bal achter hem in het doel lag.

Kort na de pauze verdubbelde Vitesse de marge. Een mislukte trap van Vejinovic kwam bij toeval terecht bij Abiola Dauda die van dichtbij Van der Hart passeerde. Vanaf dat moment was Vitesse heer en meester. Go Ahead kwam er nauwelijks meer aan te pas.

Desondanks kwamen de Eagles een kwartier voor tijd verrassend terug in de wedstrijd. Schalk strafte een slordigheid van Rochdi Achenteh genadeloos af. Vitesse raakte daarna compleet de weg kwijt. Dankzij invaller Mawouna Amevor kon Go Ahead zelfs nog een punt wegslepen uit Arnhem.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen