VOETBAL14 dec '14 18:51

Feyenoord pakt in blessuretijd punt tegen AZ

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft met een gelijkspel (2-2) genoegen moeten nemen tegen AZ, dat de eerste helft afsloot met een 2-0-voorsprong.

ANP
ANP

Nadat Colin Kazim-Richards kort na rust de aansluitingstreffer maakte, maakte Jordy Clasie in blessuretijd verdiend gelijk.

Feyenoord kwam als een wervelwind uit de startblokken, maar veel kansen leverde dat voetballend geweld niet op. Alleen Kazim-Richards met een kopbal en Jens Toornstra met een vrije trap waren dicht bij een treffer. Pas halverwege de eerste helft kwam AZ een beetje los. Aron Jóhannsson strandde op keeper Kenneth Vermeer.

Het openingsdoelpunt van centrale verdediger Wesley Hoedt kwam min of meer uit de lucht vallen. Hij kopte na 25 minuten op randje buitenspel raak. Nog geen vijf minuten later kwam AZ zelfs op een 2-0-voorsprong. Muamer Tankovic passeerde doelman Vermeer voor de tweede keer. Opnieuw zag de defensie van Feyenoord er daarbij niet solide uit.

Tegenvallers

Feyenoord had wat tijd nodig die tegenvallers te verwerken. Het veldspel zakte weg. Pas in de slotfase van de eerste helft herpakte de ploeg zich. De aansluitingstreffer bleef in de eerste helft echter uit ondanks kansen voor Jean-Paul Boëtius en Lex Immers. Toornstra had pech dat zijn inzet buiten bereik van doelman Esteban op de paal belandde.

Ook na de rust had Feyenoord veruit het beste van het spel. Opgezweept door het legioen ging de ploeg op jacht naar een doelpunt. Na bijna tien minuten had dat succes. Op aangeven van Immers schoot Kazim-Richards knap raak. Feyenoord nam daarna risico's. AZ profiteerde er met een counter bijna van. Doelman Vermeer voorkwam dat Tankovic scoorde.

De sfeer binnen de lijnen werd er in de kolkende Kuip niet vriendelijker op. Om de haverklap vlogen de spelers elkaar in de haren. AZ wankelde, maar weigerde aanvankelijk ook in de zenuwslopende slotfase te capituleren. De onophoudelijke stormloop van Feyenoord leek dan ook niets op te leveren. Totdat Clasie zijn ploeg in blessuretijd alsnog behoedde voor een onverdiende nederlaag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen