VOETBAL18 okt '14 21:50

Heracles maakt het Feyenoord nog lastig

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft zaterdag een uiteindelijk moeizame 2-1-overwinning behaald op Heracles Almelo.

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

De ploeg van trainer Fred Rutten maakte het zichzelf onnodig lastig door te verzuimen het duel al in de eerste helft ruimschoots te beslissen.

De productie stokte voor rust bij twee treffers van Elvis Manu. Heracles kon daardoor na de pauze terug in de wedstrijd komen. Zeker nadat Jeroen Veldmate uit een strafschop de aansluitingstreffer maakte.

Feyenoord, met routinier Joris Mathijsen in het centrum van de verdediging als vervanger van de geblesseerde Sven van Beek, begon sterk en zette Heracles vanaf de aftrap onder druk. Op het middenveld stuwden Jordy Clasie, Karim El Ahmadi en Lex Immers de ploeg doorlopend naar voren.

Wilkshire

Al na dik 10 minuten leverde dat de verdiende openingstreffer op. Met een prachtige lange pass bereikte verdediger Luke Wilkshire de beweeglijke Manu, die van dichtbij beheerst scoorde. Ruim 5 minuten later was Manu opnieuw productief. Hij tikte, vrijgelaten door de defensie van Heracles, uit een hoekschop van Jens Toornstra de 2-0 achter doelman Dennis Telgenkamp.

Feyenoord verzuimde daarna in de eerste helft het duel definitief te beslissen. Spits Colin Kazim-Richards miste een kopkans en Toornstra schoot in vrije positie tegen keeper Telgenkamp op. Heracles deed aanvallend weinig terug, al was de boomlange Wout Weghorst dicht bij de aansluitingstreffer. Kort voor rust hielp de lat doelman Kenneth Vermeer een handje.

Meer grip

Na de rust begon Feyenoord mat. Het tempo lag veel te laag en ook de individuele acties stokten. Heracles kreeg daardoor meer grip op het spel. Na bijna 20 minuten resulteerde dat in een doelpunt. Wilkshire schoffelde Oussama Tannane onderuit, waarna scheidsrechter Danny Makkelie resoluut naar de stip wees. Veldmate schoot de strafschop onberispelijk binnen.

Heracles rook plotseling een stunt in de Kuip. Te meer omdat Feyenoord, en dan met name Kazim-Richards, Toornstra (tweemaal) en invaller Jean-Paul Boëtius, opgelegde kansen misten. Uiteindelijk stapte Feyenoord toch met de volle buit van het veld, maar overtuigend was de winst op Heracles allerminst.

Gerelateerde artikelen