VOETBAL1 jul '14 20:42

Argentinië op valreep langs Zwitserland

Auteur: ANP Nieuws

SÃO PAULO (ANP) - Argentinië heeft heel veel tijd nodig gehad om Zwitserland uit te schakelen in de achtste finales van het WK voetbal.

EPA
EPA

In Sâo Paulo scoorde Ángel Di Maria pas in de 118e minuut (1-0), op aangeven van Lionel Messi. In de zinderende slotminuten van de verlenging schoot vervolgens Blerim Dzemaili voor de Zwitsers op de paal.

Prachtige kansen waren er voor de Zwitsers al in het eerste bedrijf om op voorsprong te komen. Granit Xhaka had de bal na bijna een half uur zo maar kunnen inschieten, na een prachtige dribbel van Xherdan Shaqiri op rechts. Hij gaf Sergio Romero in het Argentijnse doel echter de kans te redden.

De oud-doelman van AZ had even later alle geluk aan zijn kant, bij een inzet van Josip Drmic. De twijfelende keeper was volledig uit positie, maar de aanvaller van Bayern Leverkusen verzuimde dat af te straffen en schoot de bal simpel in de handen van Romero.

Stroef

Argentinië speelde stroef en kreeg aanvankelijk niet veel mogelijkheden. Opnieuw had de formatie moeite het spel te maken. Wel had Ezequiel Garay had kunnen inkoppen na een snoeiharde hoekschop van Ángel Di Maria, maar kreeg zijn hoofd onvoldoende achter de bal. Ezequiel Lavezzi, vervanger van de geblesseerde Sergio Agüero, schoot een keer in de 'korte' hoek maar zag doelman Diego Benaglio ingrijpen.

Na de hervatting zetten de Argentijnen het duel meer naar hun hand. Lionel Messi en Di Maria kwamen nadrukkelijker in beeld. Twee keer was Gonzalo Higuain met het hoofd dichtbij een treffer, maar beide keren was zijn inzet net niet goed genoeg. Messi liet zich zien met een schot van afstand, dat hij over het doel zag verdwijnen.

In de 78e minuut leek Messi ook dit duel naar zijn hand te zetten. Met een korte beweging creëerde hij net voldoende ruimte om uit te halen, maar Benaglio was net op tijd bij de grond om een treffer te voorkomen. Mede daardoor bleef het na 90 minuten 0-0.

Gerelateerde artikelen