VOETBAL16 mrt '14 16:34

PEC Zwolle klopt Go Ahead Eagles

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft zondag revanche genomen op Go Ahead Eagles.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Ron Jans won de tweede IJsselderby van dit seizoen met 2-0 en spoelde daarmee de vervelende bijsmaak weg van de eerste 'burenruzie' van dit seizoen, die in Deventer met 4-1 werd gewonnen door Go Ahead. PEC Zwolle speelde zich door de eerste zege in zes duels helemaal veilig. De blauw-witte formatie kan in de laatste weken van het seizoen zelfs nog proberen een plek te verdienen in de play-offs om Europees voetbal.

Eerder dit seizoen liet PEC zich in de Adelaarshorst wegspelen door de Eagles, die toen veel beter doordrongen leken van alle emoties die de IJsselderby met zich meebrengt. Voor eigen publiek toonde de ploeg uit Zwolle wel de benodigde strijdlust, al was de openingsfase nog voor de bezoekers. Go Ahead Eagles kwam een paar keer gevaarlijk door over de flanken, via Jarchinio Antonio en Xander Houtkoop, maar de afronding voorin ontbrak.

Bij PEC keerde doelman Diederik Boer voor de immer beladen derby terug onder de lat. Trainer Ron Jans kon ook weer beschikken over Kamohelo Mokotjo, die lang geblesseerd aan de kant had gestaan. Naast Mokotjo keerden ook Mateusz Klich en Guyon Fernandez terug in de Zwolse ploeg. PEC nam na een moeilijke openingsfase de controle over de wedstrijd, maar de aanvallen strandden steeds in de buurt van het vijandelijke doel.

Stootkracht

Op slag van rust kwam de thuisclub toch op voorsprong. In de blessuretijd vond Klich met een gevoelig passje door het hart van de Eagles-defensie Jesper Drost, die de bal door de benen van keeper Stephan Andersen schoot: 1-0. Met het inbrengen van spits Marnix Kolder probeerde trainer Foeke Booy van Go Ahead zijn ploeg na een uur spelen van meer stootkracht voorin te voorzien, want de bezoekers creëerden amper kansen.

Nog geen 3 minuten later kreeg de club uit Deventer een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen, nadat Antonia in het strafschopgebied onderuit was getikt door Klich. Jop van der Linden schoot de bal vanaf 11 meter echter tegen doelman Boer op. Diep in de blessuretijd zorgde Guyon Fernandez voor grote opluchting én feestvreugde in Zwolle door de 2-0 te maken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen