VOETBAL28 jul '14 18:36Aangepast op 28 jul '14 18:53

Advocaat: falen met Servië is geen optie

Auteur: ANP Nieuws

BELGRADO (ANP) - Dick Advocaat heeft zichzelf maandag krachtig gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Servië.

EPA
EPA

,,Er is genoeg talent bij deze generatie, die zich echter nog niet voor een groot toernooi heeft gekwalificeerd. Dat zal moeten veranderen. Onze enige doelstelling is kwalificatie. Als we falen, zullen er geen excuses zijn'', liet de voormalige trainer van AZ in Stara Pazova weten.

Advocaat heeft een contract voor 2 jaar ondertekend bij de Servische voetbalbond. De 66-jarige Hagenaar is de opvolger van interim-bondscoach Ljubinko Drulovic. Hij moet Servië naar het eindtoernooi om de Europese titel in 2016 in Frankrijk leiden. De nationale ploeg ontbrak bij het EK 2012 en het WK 2014.

,,De aanbieding van Servië vond ik interessant gezien de kwaliteit en het talent in de Servische selectie'', lichtte Advocaat toe. ,,Ik ben inmiddels gestopt met het trainen van clubs, dus ik was alleen beschikbaar voor nationale teams.''

Bondscoach Oranje

Advocaat was eerder bondscoach van Oranje, Zuid-Korea, de Verenigde Arabische Emiraten, België en Rusland. Hij keerde in oktober 2013 terug bij AZ als opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek. Advocaat was eerder dit jaar ook in beeld als bondscoach van Marokko.

,,Het is voor ons allemaal een uitdaging om Servië naar vermogen te laten presteren. Het is mijn taak om dat mogelijk te maken'', betoogde Advocaat nog immer vol ambitie.

Gerelateerde artikelen