VOETBAL27 jun '14 18:29

Autobouwers krijgen voetbalvrij

Auteur: ANP Nieuws

MÜNCHEN (ANP) - De directies van Audi en BMW hebben besloten het personeel maandagavond vrij te geven om voetbal te kijken.

EPA
EPA

Het Duitse elftal trapt om 22.00 uur af voor de achtste finale van het WK tegen Algerije. De autofabrikanten passen de diensten daarom aan.

Een woordvoerster van Audi liet vrijdag weten dat de avonddienst van de medewerkers in Ingolstadt en Neckarsulm om 20.30 uur eindigt. De nachtarbeiders hoeven zich pas om 2.00 uur te melden. BMW is zijn autobouwers in Regensburg op een vergelijkbare manier ter wille.

Na dat nieuws van de concurrenten te hebben gehoord, wilde Volkswagen niet achterblijven. In Wolfsburg mogen de werknemers maandag om 21.00 uur naar huis. Hun opvolgers beginnen pas een uur na het laatste fluitsignaal, inclusief eventuele verlenging en strafschoppen.

De 'werkonderbreking' zal geen gevolgen voor de levering van bestelde wagens. De verloren productietijd wordt ingehaald. Andere Duitse volcontinubedrijven, waaronder Siemens, overwegen ook zo'n maatregel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen