VOETBAL27 mrt '14 17:13

Mulenga terug bij FC Utrecht

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Jacob Mulenga is klaar voor zijn rentree bij FC Utrecht.

Archieffoto, november 2011) ANP
Archieffoto, november 2011) ANP

De Zambiaanse aanvaller behoort voor de eerste keer sinds begin november weer tot de wedstrijdselectie van trainer Jan Wouters. Hij was door een knieblessure lang uit de roulatie. Mulenga, die een aflopend contract heeft, begint vrijdag in de uitwedstrijd waarschijnlijk op de bank.

Wouters kan in Breda nog geen beroep doen op Edouard Duplan, Willem Janssen en Yassin Ayoub. Het drietal heeft last van knieblessures. ,,NAC Breda speelt vanuit een strakke organisatie. Ze hebben veel snelheid voorin. In eigen huis weet NAC Breda altijd iets extra’s te brengen, dus we zijn gewaarschuwd'', gaf Wouters aan.

De oud-international kent de belangen van de wedstrijd tussen de nummers 11 (NAC Breda) en 14 van de ranglijst . ,,Voor beide ploegen staat veel op het spel. Wij moeten de aankomende wedstrijden willen winnen, of we nu uit of thuis spelen. Dit valt en staat bij het op juiste moment druk zetten'', betoogde Wouters.

Collega Nebojsa Gudelj kan weer beschikken over de herstelde spelers Adnane Tighadouini, Tim Gilissen en Anouar Hadouir. ,,De eredivisie staat garant voor verrassingen, dus ondanks dat we in de laatste fase van de competitie zitten, is het nog te vroeg om niet meer naar beneden te kijken, zelfs niet als we winnen'', liet Gudelj weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen