VOETBAL25 apr '14 17:03

Advocaat spaart geen spelers tegen ADO

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - Trainer Dick Advocaat van AZ gaat zondag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag geen spelers sparen voor de play-offs.

ANP
ANP

,,Ik speel zo veel mogelijk met hetzelfde elftal. Alleen als er volgende week tegen Feyenoord jongens niet helemaal fit zijn, kan ik ze sparen'', zei de voormalige bondscoach vrijdag.

Van de basisspelers is iedereen fit. Alleen de wissels Fernando Lewis, die spoedig aan zijn knie wordt geopereerd, en doelman Yves De Winter ontbreken tegen ADO.

De Hagenaars zijn sinds de komst van Henk Fraser een stuk effectiever gaan spelen, ziet Advocaat. ,,Fraser speelt meer georganiseerd, zet het eerst dicht. Dat levert resultaat op en waarschijnlijk past dat beter bij dit ADO.''

ADO heeft aan een punt voldoende om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg hoopt dat in een vrijwel uitverkocht Kyocera Stadion te kunnen behalen. Fraser mist alleen de geblesseerde Kevin Jansen, die door een terugslag in zijn revalidatie dit seizoen niet meer in actie komt. Voor basisspelers als Tom Beugelsdijk, Danny Holla en Mike van Duinen kan het duel het laatste van het voetbaljaar zijn. Zij zijn bij een volgende gele kaart geschorst voor de slotwedstrijd van het seizoen.

Gerelateerde artikelen