VOETBAL18 aug '14 12:54Aangepast op 18 aug '14 13:12

Timmermans: Feyenoord veilig in Kiev

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - De staf en selectie van Feyenoord zijn maandag bijgepraat over de situatie in Oekraïne door minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken).

ANP
ANP

Volgens de bewindsman is het voor de Rotterdammers veilig en verantwoord om donderdag in Kiev te spelen tegen Zorja Loehansk, een duel in de voorrondes van de Europa League.

Timmermans, die het duel donderdag zal bijwonen in Kiev, is de laatste weken vaak in de Oekraïense hoofdstad geweest. ,,Ik ben daar gewoon en met een veilig gevoel over straat gegaan en heb bijvoorbeeld restaurants bezocht'', lichtte de minister toe.

Feyenoord had bedenkingen over de veiligheid in Oekraïne vanwege de onlusten in het land. Vanwege de onzekere situatie in Loehansk is het duel al verplaatst naar Kiev, dat zo'n 800 kilometer westelijker ligt. Algemeen directeur Eric Gudde sprak op de clubwebsite van een nuttig en aangenaam verlopen gesprek maar blijft erbij dat Feyenoord liever ergens anders zou spelen. ,,Tegenover ons gevoel staan echter talloze feiten waaruit je niet anders kunt concluderen dan dat we veilig kunnen afreizen. Er geldt geen negatief reisadvies. Alleen al vanaf Schiphol vertrekken dagelijks drie vluchten met honderden Nederlanders naar Kiev.''

Feyenoord won onder anderen informatie in bij Hajduk Split, dat het Europese duel met Dnjepr al in Kiev speelde, en Molde, dat in de vorige ronde in Kiev speelde tegen Loehansk. De Noren gaven ook aan bezorgd te zijn geweest ,,maar dat dit achteraf gezien totaal niet nodig was''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen