VOETBAL16 mrt '14 16:33

NEC doet laatste plaats over aan Roda JC

Auteur: ANP Nieuws

NIJMEGEN (ANP) - NEC heeft zondag de laatste plaats in de eredivisie weer overgedaan aan Roda JC.

ANP
ANP

De Nijmeegse eredivisionist speelde thuis met 2-2 gelijk tegen FC Utrecht. NEC kwam twee keer terug van een achterstand.

De thuisclub wist voor aanvang van het duel met Utrecht al dat Roda JC had verloren van Heracles Almelo (2-1). Daardoor konden de Nijmegenaren met een zege of gelijkspel tegen Utrecht van de laatste plaats af komen. Bovendien zijn de Domstedelingen ook nog allesbehalve zeker van lijfsbehoud.

Dat er een groot belang op de wedstrijd rustte bleek al uit de opstelling die Anton Janssen voor het degradatieduel had gemaakt. Kalle Johnsson werd na zijn blunders van vorige week tegen Roda gepasseerd door de oefenmeester van NEC, waardoor Dennis Gentenaar weer eens mocht beginnen.

Precisie

Hoewel NEC in de beginfase nadrukkelijk aandrong op de openingstreffer, kwam Utrecht op voorsprong. Tommy Oar dook na een kwartier spelen al eens gevaarlijk op voor Gentenaar, maar schoot toen hoog over. Even later toonde de Australiër meer precisie toen hij een vrije trap op het hoofd van Dave Bulthuis legde. De verdediger kopte knap raak.

Het duurde echter maar 2 minuten voordat NEC langszij kwam. Michael Higdon bracht de 1-1 op het scorebord uit een vrije trap van Ryan Koolwijk. Het leek erop dat doelman Robbin Ruiter de kopbal wel had kunnen stoppen. NEC werd daarna sterker, maar kwam toch weer op achterstand. Jens Toornstra gaf vlak voor rust voor op Steve de Ridder. Iedereen miste de bal, waarna het voorzetje langzaam achter Gentenaar hobbelde: 1-2.

De nieuwe achterstand was voor NEC het teken om er in de tweede helft extra hard tegen aan te gaan. Christoph Hemlein ging goed door en bediende Jakob Jantscher. De Oostenrijker schoot door een mêlee van benen knap raak: 2-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen