VOETBAL26 okt '14 18:46

Excelsior verrast FC Twente

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - FC Twente heeft zondag als laatste club de ongeslagen status in de eredivisie verloren.

ANP
ANP

De club uit Enschede leed op bezoek bij Excelsior de eerste nederlaag van het seizoen (2-1).

FC Twente, dat al zesmaal gelijkspeelde in 10 duels, zakte naar de achtste plaats van de ranglijst. De achterstand op koploper PSV is inmiddels opgelopen tot 9 punten. Excelsior vond aansluiting met de middenmoot en volgt het elftal van trainer Alfred Schreuder op slechts 2 punten.

Het duel begon zo mooi voor iedereen die de rode brigade uit Enschede liefheeft. Luc Castaignos werd vorig seizoen nog wel eens verguisd door zijn eigen supporters, maar de spits heeft in de lente van het huidige voetbaljaar veel aan populariteit gewonnen. Tegen Excelsior tekende hij binnen 2 minuten voor zijn zesde competitietreffer van het seizoen. De aanvaller knalde de bal onhoudbaar voor doelman Gino Coutinho in de bovenhoek (0-1).

Kwartiertje genoten

FC Twente genoot een kwartiertje van het snelle doelpunt. Daarna schoof doelman Nick Marsman de bal zomaar in de voeten van Luigi Bruins, die Tom van Weert helemaal vrij zag staan. De spits van Excelsior gunde de keeper geen mogelijkheid zijn fout te herstellen (1-1).

FC Twente had het na de gelijkmaker lastig op het kunstgras van stadion Woudestein. Jesús Corona had het zijn club iets makkelijker kunnen maken. De Mexicaan kreeg even voor rust de bal bij toeval voor zijn voeten. Hij kreeg alle ruimte om te scoren, maar trapte van dichtbij over. Zoals wel vaker dit seizoen bewaarde FC Twente het beste spel niet voor de tweede helft. Excelsior bleef vrij eenvoudig overeind en zag Van Weert bijna voor de tweede scoren. Met een goede redding revancheerde doelman Marsman zich enigszins voor de manier waarop hij de openingstreffer inleidde.

Excelsior streed voor wat het waard was en vond na 62 minuten een beloning voor de geleverde arbeid. Jeff Stans nam een afgemeten voorzet van Adil Auassar op zijn voet en knalde onhoudbaar raak. Castaignos leek FC Twente in de slotfase van de blessuretijd alsnog een punt te bezorgen. Het arbitrale trio concludeerde echter dat de spits net buitenspel stond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen