VOETBAL21 apr '14 16:04

KNVB legt 'bekervuurwerk' voor aan aanklager

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - De KNVB gaat de ongeregeldheden in de beginfase van de bekerfinale voorleggen aan de aanklager betaald voetbal.

ANP
ANP

Dat meldde de voetbalbond maandag. Fans van Ajax gooiden direct na de aftrap al brandend vuurwerk op het veld, na de vroege openingstreffer van Ricardo van Rhijn deden ze dat opnieuw. Het leidde tot een onderbreking van bijna een half uur, waarna PEC Zwolle de wedstrijd in handen nam en uiteindelijk met 5-1 won.

De aanklager gaat op basis van rapportages bepalen of er een vooronderzoek gestart wordt. Daarin wordt onderzocht of de betrokken partijen er alles aan gedaan hebben om de ongeregeldheden te voorkomen. Op basis daarvan volgt mogelijk een schikkingsvoorstel.

Volgens de KNVB zijn de fans van zowel Ajax als PEC Zwolle tweemaal gefouilleerd: eenmaal bij het vertrek en eenmaal bij aankomst in het stadion. Op basis hiervan werd diverse mensen toegang tot het stadion geweigerd. De voetbalbond noemt het ,,uiterst telerstellend dat een kleine groep personen zich niet heeft weten te gedragen''.

Enkele Ajax-fans meldden maandag bij de NOS dat de controles zowel in Amsterdam als in het stadion verre van waterdicht verliepen.

Gerelateerde artikelen