VOETBAL28 mrt '14 23:42

Kwakman: hout met spijkers, typisch NAC

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - Wat bedoeld was als een sfeerverhogende actie, leidde vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Utrecht (2-2) vooral tot irritatie.

ANP
ANP

Het enorme vuurwerk dat bij de opkomst van de spelers in het Rat Verlegh-stadion werd afgestoken, sloeg forse gaten in de grasmat. ,,Ik zag stukken hout met spijkers op het veld liggen, levensgevaarlijk voor ons'', bromde Kees Kwakman, de NAC-middenvelder die samen met wat vrijwilligers ruim 5 minuten bezig was om alle rommel op te ruimen.

Pas nadat alle resten vuurwerk gevonden waren en de gaten in het veld provisorisch waren gedicht, kon de wedstrijd beginnen. ,,Ik moet me eigenlijk inhouden, maar dit is echt typisch NAC'', aldus Kwakman. ,,De kinderen die met ons meeliepen, waren doodsbang door die keiharde knallen. Dan vraag ik me af: is dit nou de bedoeling? Niet te geloven, ik stond met allemaal houtstukken in mijn handen. Het is net een beetje zoals wij voetballen. Het idee is leuk, maar de uitvoering niet helemaal goed. Misschien identificeren de supporters zich daar wel mee'', zo sloot Kwakman lachend af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen