VOETBAL18 mei '14 14:32

RKC degradeert na gelijkspel tegen Excelsior

Auteur: ANP Nieuws

WAALWIJK (ANP) - Aan het verblijf van RKC Waalwijk in de eredivisie is na drie seizoenen een einde gekomen.

ANP
ANP

De Brabantse ploeg was in de play-off om promotie en degradatie niet opgewassen tegen Excelsior. De Kralingers hielden RKC zondag in Waalwijk op 2-2, na de thuiswedstrijd eerder met 2-0 te hebben gewonnen, en promoveren naar de eredivisie.

Na de wanvertoning in Kralingen had de na dit seizoen bij RKC vertrekkende trainer Erwin Koeman ingegrepen door de tegenvallende Evander Sno op de bank te zetten, terwijl Damiano Schet helemaal niet bij de selectie zat. Hij koos voorin voor Aurélien Joachim en Jean-David Beauguel naast rechtsbuiten Romeo Castelen.

De start was echter bedroevend. Lars Veldwijk mocht in alle vrijheid de eerste de beste Excelsior-kans naar binnen werken (0-1). RKC weerde zich wel, zag een kopbal van Robert Braber zelfs van de lijn worden gehaald, maar stond halverwege de eerste helft zelfs met 0-2 achter. Sander Fischer kopte een vrije trap van oud-RKC'er Jeff Stans achter doelman Arjan van Dijk.

Spanning

Op het moment dat de 0-3 dichterbij leek dan de 1-2, kwam RKC toch terug in de wedstrijd. Feitelijk de eerste goede voorzet van Romeo Castelen werd door Jean-David Beauguel binnengekopt. Nog voor rust bracht Peter Jungschläger de spanning zelfs enigszins terug. De middenvelder schoot een afgeslagen bal laag in de verre hoek: 2-2.

Koeman bracht direct na rust met Mart Lieder een extra spits voor een verdediger. De opdracht was namelijk nog steeds om drie doelpunten te maken en zelf niets meer tegen te krijgen. Meteen vanaf de aftrap was Beauguel dicht bij de eerste van die drie treffers, maar hij stuitte op Excelsior-doelman Jordy Deckers.

De kans bleek het startsein voor wederom een helft met kansen over en weer, al bleven doelpunten nu wel uit. Zelfs het inbrengen van Sno, die direct het spel naar zich toe trok en een getergde indruk maakte, kon RKC niet aan het zo vurig gewenste wonder helpen, al kwam dat ook omdat Excelsior achterin een flinke muur had opgetrokken.

Gerelateerde artikelen