VOETBAL24 jun '14 21:11Aangepast op 24 jun '14 21:31

Italiaanse coach Prandelli biedt ontslag aan

Auteur: ANP Nieuws

NATAL (ANP) - De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli heeft dinsdagavond zijn ontslag aangeboden.

EPA
EPA

Hij deed dat volgens eigen zeggen kort na de nederlaag in de derde groepswedstrijd van het WK tegen Uruguay. De Italianen, wereldkampioen in 2006, zijn daardoor op het toernooi in Brazilië uitgeschakeld.

De viervoudig wereldkampioen won in Brazilië alleen de eerste wedstrijd, van Engeland. Daarna werd verloren van Costa Rica, dat evenals Uruguay doorgaat naar de achtste finales. Italië werd derde, nog wel voor de tegenvallende Engelsen.

Prandelli volgde na het tegenvallende WK van 2010 Marcello Lippi op. Prandelli drong vervolgens met Italië op de Europese titelstrijd van 2012 in Polen en Oekraïne door tot de finale. Daarin werd verloren van wereldkampioen Spanje. In de halve eindstrijd hadden de Italianen Duitsland uitgeschakeld.

De trainer vond na de uitschakeling in Brazilië dat hij verantwoordelijk was, maar legde de schuld van de nederlaag vooral bij de scheidsrechter. ,,Hij gaf ons ten onrechte een rode kaart. Daarmee verpestte hij voor ons de wedstrijd. Wij hadden een gelijkspel verdiend. En dat was genoeg geweest.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen