VOETBAL24 okt '14 18:22

Ook Servië in beroep tegen straf UEFA

Auteur: ANP Nieuws

NYON (ANP) - De Servische voetbalbond gaat in navolging van Albanië in beroep tegen de straf die de UEFA vrijdag heeft opgelegd voor de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd op 14 oktober.Hoewel de Europese bond Servië een reglementaire zege van 3-0 toekende, kreeg de ploeg van bondscoach Dick Advocaat ook 3 punten aftrek, een boete van 100.000 euro en moet Servië de komende twee thuisduels in de EK-kwalificatie zonder publiek spelen.

EPA
EPA

Hoewel de Europese bond Servië een reglementaire zege van 3-0 toekende, kreeg de ploeg van bondscoach Dick Advocaat ook 3 punten aftrek, een boete van 100.000 euro en moet Servië de komende twee thuisduels in de EK-kwalificatie zonder publiek spelen. ,,Onrechtvaardig en inconsistent'', noemde sportminister Vanja Udovicic het vonnis. ,,Het heeft geen zin 3 punten te verliezen en tegelijkertijd een wedstrijd te winnen.''

Het EK-kwalificatieduel werd na 41 minuten bij een gelijke stand (0-0) gestaakt nadat een drone met een provocerende vlag van Groot Albanië het stadion van Belgrado was binnengevlogen. Woedende supporters van de thuisploeg betraden het speelveld en zochten de confrontatie met voetballers van Albanië, die tijdens hun vlucht naar de kleedkamer met allerlei voorwerpen werden bekogeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen