VOETBAL17 mei '14 18:01Aangepast op 17 mei '14 18:19

Real Madrid met zege naar Lissabon

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft zaterdag de Spaanse competitie afgesloten met een zege voor eigen publiek.

Gareth Bale tijdens duel met Espanyol. EPA
Gareth Bale tijdens duel met Espanyol. EPA

De ploeg van coach Carlo Ancelotti versloeg de bescheiden middenmoter Espanyol uit Barcelona met 3-1. Gareth Bale en Alvaro Morata (twee keer) kwamen na de rust tot scoren voor de ,,Koninklijke'', die zich nu volledig kan gaan richten op de finale volgende week zaterdag in de Champions League tegen stadgenoot Atlético Madrid in Lissabon.

Real Madrid was al uitgeschakeld voor de landstitel. Die beslissing valt zaterdagavond in de kraker tussen Barcelona en Atlético Madrid in Camp Nou. Bij winst is Barcelona alsnog kampioen, met een ander resultaat pakt de koploper de titel.

Cristiano Ronaldo ontbrak bij Real Madrid. De Portugese sterspeler deed nog wel mee aan de warming-up, maar haakte alsnog af. De wereldvoetballer van het jaar heeft de laatste tijd nogal wat fysieke problemen, vooral in knie en dijbeen. Aanvaller Karim Benzema moest in de 67e minuut naar de kant met een blessure.

Voor de 55-jarige Mexicaan Javier Aguirre was het zijn laatste wedstrijd als coach van Espanyol. De Spaanse club maakte vrijdag bekend dat in onderling overleg is besloten om de samenwerking te beëindigen.

Gerelateerde artikelen