VOETBAL15 apr '14 23:10

Robben: fan van Wesley Sneijder

Auteur: ANP Nieuws

MÜNCHEN (ANP) - Arjen Robben hoopt vurig dat bondscoach Louis van Gaal in zijn WK-selectie een plekje inruimt voor Wesley Sneijder.

EPA
EPA

Volgens de aanvaller van Bayern München, achter Robin van Persie de tweede aanvoerder bij Oranje, kan Sneijder een cruciale rol spelen in Brazilië. ,,Hij is een speler die extra klasse heeft en dat heb je nodig op het WK. Ik ben fan van Wesley'', zei Robben dinsdag bij de NOS.

Sneijder was 4 jaar geleden op het WK in Zuid-Afrika de grote man bij Oranje, maar de spelmaker van Galatasaray heeft sindsdien dat niveau niet meer gehaald. Van Gaal benoemde de oud-Ajacied bij zijn aanstelling in 2012 nog tot aanvoerder, maar Sneijder moest die band vorig jaar afstaan aan Van Persie. De bondscoach heeft zich de laatste maanden regelmatig kritisch uitgelaten op de nummer 10 van Galatasaray, waardoor het geen uitgemaakte zaak lijkt dat Sneijder naar het WK gaat.

,,Ik ken Wesley als geen ander. Op het moment dat hij zijn niveau heeft en gewoon fit is, is hij van uitzonderlijke klasse. Hij heeft dan een meerwaarde voor het Nederlands elftal'', aldus Robben. ,,Maar uiteindelijk is er maar één die beslist en dat is de trainer.''

Gerelateerde artikelen